https://www.facebook.com/pages/Kedai-Online-Hasliza/250318831818519?ref=hl

Tuesday 17 June 2014

Capati

Sarapan pagi yang sihat. Mudah dan simple untuk menyediakan makanan ala-ala India ini.
Untuk membuat doh capati bahan-bahan yang diperlukan hanyalah tepung Atta sedikit planta , air dan sedikit garam.
Cara membuatnya hanya tepung dan planta digaul macam serbuk roti. Sudah sebati hanya masukkan air yang bercampur garam tadi sedikit demi sedikit. Siap mencanai dan boleh terus membakardi atas kuali.

Peserta terakhir makan capati yang mama buat. Dini cakap sedapnya mama buat roti ni..

Sampai suami pesan nanti tengahari hendak makan capati lagi. Dai cakap sedap lagi mama buat dari beli di kedai. Sekarang akak menggunakan segala kepakaran yang ada.

Bahan-bahannya;
300gm  Tepung Atta
1sdm     Planta
secubit sedikit garam
air secukupnya
* Capati akak buat semalam, jadi adunan agak keras sedikit. Keesokkannya adunan doh ini akan menjadi lembut. Mudah untuk mencanai.

Sehingga berjumpa lagi..

Hanya yang terbaik dari air tangan seorang isteri dan ibu buat suami dan anak-anak.


No comments:

Post a Comment